beam

Travel Channel

Jesienią Travel Channel zabierze widzów w wyjątkową podróż po Polsce i nie tylko – pokaże fascynujące historie niezwykłych ludzi oraz miejsca warte odwiedzenia. 

Travel Channel

profile
Paulina Wajdziak
Skontaktuj się

Mimo, że pandemia pokrzyżowała wiele wakacyjnych planów i wycieczek w najdalsze zakątki świata, zawsze warto mieć jakąś alternatywę. Z pomocą mogą przyjść najnowsze propozycje Travel Channel, dzięki którym widzowie dowiedzą się, dokąd wyjechać na krótki, kilkudniowy urlop. 

Urlop w kraju” to program, w którym wybrani influencerzy i dziennikarze podróżują po Polsce i odwiedzają miejsca, gdzie warto spędzić czas. Na co zwrócić uwagę i o czym pamiętać? Oprócz nietuzinkowych lokalizacji, widzowie poznają również inspirujących ludzi i wyjątkowe atrakcje turystyczne, a przez tę podróż poprowadzi wszystkich zainteresowanych dziennikarka i podróżniczka, Lidia Piechota.  

Kolejna propozycja, a zarazem program-niezbędnik dla każdego sympatyka podróżowania, to „Porada na weekend”. W drugiej odsłonie cyklu dziennikarz Jakub Porada zdradzi kolejne podróżnicze sekrety i zamieni zwykły weekend w prawdziwą przygodę!  Widzowie przekonają się, gdzie znaleźć piękne zakątki czystej przyrody, spróbować znakomitego sera, miodu, kartaczy czy pieczonego w domowym piecu chleba. W programie zaprezentuje nietypowe miejsca na wypoczynek, a także alternatywne opcje noclegowe. Urlop w szklanym igloo czy w fińskim namiocie to tylko niektóre z propozycji, jakie zagwarantują niezapomniane wspomnienia.  

Z kolei w programie „Światowi królowie grilla” twórcy zadbają o podniebienie. Sezon trwa w najlepsze, więc to idealna okazja, by poznać kulturę grillowania od podszewki. W tej serii Marc-Aurel Wulfhorst i Karl-Heinz Drews grillują na całym świecie. Podczas kulinarnej wyprawy prowadzący nie tylko podglądają najlepszych kucharzy, ale także dzielą się swoimi patentami na najpyszniejsze przysmaki prosto z grilla. 

Na dokładkę – „Misja: kolacja”, czyli Robert Irwin i jego pozornie niemożliwe do zrealizowania misje, które już dawno wykraczają poza wszelkie granice wytrzymałości. Gospodarz programu musi przygotować i podać pyszne posiłki grupom oczekujących i głodnych gości przed wyznaczonym czasem, mając do dyspozycji ograniczone zasoby. Od dżungli na Hawajach po ulice Miasta Grzechu i opuszczone miasteczko górnicze w Kalifornii – Robert będzie walczył z żywiołami i zegarem, aby przygotować na czas posiłek światowej klasy!